dimecres, de juliol 11, 2007

Per un transport públic de qualitat relativa.

Llegeixo al Punt que reduiran el limit de velocitat a 80 km/h en les vies que creuen la "regió metropolitana".

Em pregunto si es tracta d'una mesura adreçada a la situació ecològica i de salud de l'àrea metropolitana o senzillament una mesura per a millorar relativament els transports públics.

Per justificar el tema de la salud per la ràdio ha sortit un paio dient que els conductors que anem a Barcelona matem 3.000 persones cada any a cop de tub d'escapament. Hosti, sóc un assassí en sèrie i jo sense saber-ho... m'hauré de buscar un nick que resulti més agressiu.

Però com que sóc persona incrèdula de mena, penso que el que hi ha per sota d'aquesta proposta és una mesura per a millorar relativament la qualitat del transport públic pendent de traspàs a la Generalitat.


Un dels arguments més emprats per la població per a criticar el mal servei que ofereix el transport públic és la comparació del temps emprat en efectuar el mateix trajecte amb transport privat versus públic. Sol·lució: limitar la velocitat del transport privat per tal de que la diferència sigui menor sense haver de millorar les infraestructures públiques.

Si continuem així, fins i tot sortirà rendible agafar l'AVE encara que només funcioni a una espanyolísima velocitat baixa si la relativitzem amb la resta d'Europa.

Mentre els polítics mesurin la seva profesionalitat pel número de lleis que proposen al Parlament, aquest país ho te fomut.

Per cert, si circulo a 80 km/h però en tercera, contaminaré el doble que a 120 però en cinquena tot i complir aquesta nova llei. Ummm... potser si que és una bona solució.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Sí senyor, hi estic totalment dacord! Com diria la meva àvia, tota la vida s'ha dit que això és "desvestir un sant per a vestir-ne a un altre!".