dimarts, de juliol 24, 2007

Cada dia ens dónen més PELCUL

Constato que cada dia anem cap a pitjor, que cada dia ens dónen més PELCUL sent aquest l'acrònim de Polítiques d'Economia Liberalitzadora i de Ciutadania Uniformitzada Legislativament.

Els governs no paren de privatitzar serveis bàsics i deixar de la ma del mercat el funcionament d'aquests a l'hora que s'exerceix una activitat massa intervencionista en la quotidionitat de la ciutadania.

Situacions com el desfasat cost a l'Estat Espanyol versus a Europa de l'accès a la banda ampla (2Mb mínim de pujada i de baixada) telemàtica privatitzada ja fa temps o el grotesc espectacle que s'està patint a Barcelona amb l'apagada elèctrica d'aquests dies són la demostració empírica de que el Mercat és com a molt tant savi com la Natura: cruel i poc adaptat a la vida sociable.

De cara a les properes privatitzacions, car que les fan tots, tant de dretes com d'esquerres, s'hauran de buscar noves martingales, doncs el benefici de l'efectivitat que tant esbomben ha quedat demostrat que no existeix. Telefònica i Fecsa continuen sent igual de poc operatius quan eren un servei públic que ara que són empreses privades. Amb l'agreujant que ara han de destinar partides pressupostàries a l'entrega de dividends que abans podien destinar a manteniment d'infraestructures.

Si ara que manen els que es diuen ells mateixos d'Esquerra, no paren de dar-nos cada dia més PELCUL, que no ens passi rés quan mani la Dreta de debò. Bé, potser com que ja estem tant dats, tampoc notarem gaire la diferència.

Jo ja fa temps que no m'apreto el cinturó, senzillament dilato.