dilluns, de gener 01, 2007

El cas d'un país amb dos mercats

Ja fa temps que pugem de tant en tant els dissabtes al matí al mercat de Ceret, la capital del Vallespir als peus del Canigó, a comprar patès, formatges i darrerament carreguem fins i tot la menja del mes, doncs hi han articles de menjar i beure amb una excel·len relació qualitat/preu.

L'altre dia vam anar al Lidl de Ceret a comprar una panificadora (ja us explicaré en un post dedicat ;-) i vam flipar amb els preus, pq en aquest cas si que podiem comparar preus sobre els mateixos productes, les mateixes marques, els mateixos formats... i vam flipar. La Noe va estar mirant-se els fulls de propaganda dels lidl's de Ceret i Banyoles, i així ho vam constatar.

Per norma generalitzada tènen millors preus els catalans sota domini d'administració francesa amb un salari mínim de 1.200 EUR que els catalans sota domini administratiu espanyol amb un salari mínim de 600 EUR. Comproveu-ho vosaltres mateixos:

Lidl Ceret (codi postal 66400)
Lidl Banyoles (codi postal 17820)

El tema de les medicines omeopàtiques és un altre cas d'escàndol, ma germana em demana quan pujo pq surten a una tercera part del preu d'aquí al sud.

La gràcia de tot plegat és que Ceret és a 78 km d'on visc, i és una ciutat encisadora, així que aprofitem per escapar-nos de tant en tant, visitar el mercat, algun museu i a sobre estalviar diners en la compra mensual :-)

------------------------------
Afegit el 2 de gener del 2007

I el cas d'un altre país europeu:

Lidl d'Stuttgart (codi postal 70629)

A Alemanya no existeix la figura dels salari mínim, de la mateixa manera que no hi ha límit de velocitat a les autopistes, el sentit comú regeix, però us puc assegurar que es dels llocs d'Europa on la relació salari/cost de la vida és força satisfactòria. És clar que els Nòrdics la superen, però a Stuttgart si més no tenen alguns dies més de sol ;-)

4 comentaris:

trena ha dit...

Uau...

78 km d'on vius tu deuen ser uns 178 d'on visc jo. Em sembla que a mi no em sortiria tant a compte, però algun dia hi pujaré.

El mercat quan el fan?

:) BON ANY!

Artuditu ha dit...

No surt a compte si has d'anar expresament, però si ja hi vas de tant en tant, doncs aprofites per a fer més compres :-)

El mercat és el dissabte, i és recomenable arribar-hi abans de les 11 del matí, pq si no hi ha massa gent.

Si mai puges, avisa :-)

Artuditu ha dit...

Encara més fort:
Lidl d'Stuttgart Codi Postal 70629.

A Alemanya no existeix la figura dels salari mínim, de la mateixa manera que no hi ha límit de velocitat a les autopistes, el sentit comú regeix, però us puc assegurar que es dels llocs on millor es cobra.

trena ha dit...

Rebut!

I evidentment, si mai hi vaig seràs el primer en saber-ho :)