dimecres, d’octubre 25, 2006

Microsoft InterNet Explorer 7

Ja ha sortit la versió 7 de l'InterNet Explorer de Microsoft. Aquest cop penso que l'han bordat, he de reconèixer, tot i no ser parcial amb la companyia de Bill Gates, que aquest cop han tret un bon producte.


Microsoft està mimant molt als desenvolupadors, deu tenir por que li marxin a altres plataformes. La barra d'eines anomenada DevToolBar està força bé i ens estalvia molta feina, l'eina View DOM és senzillament genial, i supera a moltes extensions per a Firefox que existien.

Un altre tema important és que assumeix l'estandard del W3C per a estils, així doncs la mateixa codificació funciona amb IE i Firefox per exemple. S'ha acabat l'haver de codificar orientat al navegador, i ara podrem codificar orientat a l'estandad.

L'altre tema important és la navegació amb pestanyes, a l'estil Firefox, i ja du de fàbrica el mosaic de pestanyes, extensió del FireFox programada per un català, i guanyadora del premi a la millor extensió FireFox del 2005.

Igual que el FireFox, permet la inclusió d'extensions programades per terceres parts, on destaco Fiddler, un debug de la informació que envia i reb el navegador, amb les capçaleres http i molta més informació.

I tampoc oblida als usuaris, l'Arnau l'altre dia em va explicar l'opció de Zoom, que va força bé per a la gent gran que te dificultats de veure la lletra petita d'algunes webs.

Jo faig servir la Beta d'aquesta versió des de fa uns quants mesos, i ara que ja és oficial, és molt recomenable actualitzar-se. Es pot descarregar des d'aquesta adreça. Prego que comuniqueu en un comentari a aquest post qualsevol incidència que us pogueu trobar.

1 comentari:

Noe ha dit...

S'hauran de provar totes aquestes meravelles, tot i que d'algunes no tinc ni flowers del què son! :-P