divendres, d’abril 06, 2007

La Processó de Verges

Dijous Sant és el dia gran de la Processó de Verges, una processó d'arrels medievals. La Noe i jo era el primer cop que anàvem a veure una i és del tot cert que hem al·lucinat amb el muntatge: més de 500 persones, la meitat de la població, implicada en aquest esdeveniment cultural.

Es veu qeu l'Esglèssia Catòlica, va obligar fer les processons el divendres sant, però a Verges la volien fer coincidir amb la data de la sentència de Pilat, i per això comença a les 12 de la nit de dijous, i tothom content.

De sempre havia sentit parlar de la dansa de la Mort de Verges i allò de Lo temps és breu, però la processó va més enllà, te imatges, manages, i tot un ritual força acurat.

Aprofitant que passava pel nostre carrer, hem baixat a veure-la i poder fer algunes fotografies, hi ha de força guapes, i l'any vinent, que ja sabrem com funcionat tot plegat de ben segur que seguirem totes les representacions i no només la processó estricta.

També hem fet video, però com que hi havia poca il·luminació, segurament aprofitarem el só i farem un muntatge amb les fotos.... temps al temps però :-)

1 comentari:

Cosmorural ha dit...

M'alegro molt per vosaltres, segur que ha estat quelcom impresionant. La veritat és que és una de les manifestacions paganes i cristianes més impresionants del poble català. A mi m'agradaria anar-hi en temps veniders.

Per cert, això de posar la processó el divendres a les 00:00 em sona molt a un Barça - Sevilla de fa un parells d'anys. No tindrà Laporta cap contacte per Verges????