dilluns, de setembre 18, 2006

Inventia Macht Frei





Aquest dissabte vam anar a la Sereníssima Vil·la de Vilanova a visitar la fira d'inventors i inventores anomenada Galàctica. [Fotos] Era el primer cop que visitàvem un certàmen d'aquest caire.



Vam constatar que el problema de l'ús del català no només pertany al cinema i a les botigues de mobles, també als i les nostres inventores. Només un stand tenia els invents explicats en català, tot i que molts eren de terres de parla catalana, la majoria d'inventores (persones inventores) empraven la llengua dels veïns del salvatge oest, o com diu en Paco Rubiales (una història mooolt llarga d'explicar) l'idioma de la Jihad Hispànica.


Com que l'objectiu de la visita era conèixer altres frikies, i no pas fer militància lingüística, vam donar-nos festa un dia, i gaudir, si es pot dir així, de les genialitats inventives.


Realment ens esperàvem molt més del que vam veure. Molts dels ginys mostrats com a invents, ja feia temps que estaven comercialitzats, i algun fins i tot (em comfeso com a col·leccionista de frikades) ja els tenia de feia temps.

De totes maneres, vam certificar el nivell de patilla a l'hora d'explicar invents que tenen els madrilenyus... insuperables. Un paio (que no es va presentar) tenia un stand amb un giny per erradicar la fam al món, amb una maqueta digna del Professor Franz de Cophenagen, del tot inoperant la maqueta, car que no tenia forats per als conductes d'aigua, i si que tenia en les soldadures dels dipòssits, on per explicar els principis d'un fossa sèptica de principi aeròbic (les més ecolos que existeixen actualment) després de no gens menys de quinze tecnicismes, parlava d'explusió de fluids a la hidrosfera.... einnnn????

De cara a la propera edició s'hauria de fer una crida a la participació a la fira aquesta de tot el freekisme català (el canvi de frikie per freekie no és casual) i comprar a l'engròs grans dossis d'LSD si s'escau.

A inventar catalans i catalanes, que els invents ens faran lliures.