dissabte, de gener 19, 2008

La declaració d'Edimburg

Avui a Edimburg, els representants de partits de la EFA que estan a govern signaran una declaració on demanaran que la Unió Europea respecti el dret a l'autodeterminació dels pobles que ja la integren actualment dins d'un o varis Estats membres.

Trobo interesant que es moguin aquest tipus d'iniciatives a nivell internacional. Penso que la internacionalització del conflicte és absolutament necessaria per dues raons: El desgast dels Estats administradors del territori i Teixir relacions de cara a un reconeixement en fòrums internacionals.

El desgast dels Estats administradors, ara que està tant de moda l'ús d'eufemismes, en relacions internacionals és total. En política internacional ningú no dóna rés a canvi de rés, és a dir, els favors que l'Estat Espanyol deu a les federacions internacionals que no donen recolçament a les federacions catalanades de l'esport de torn, es pagaran d'una manera o altra. Així que és importantíssim anar presentant batalla en fòrums internacionals per a desgastar-los i desesperar-los.

El tema de teixir relacions internacionals és bàsic també, sobretot si tenim en compte que ens ha anat en els darrers 300 anys, és mandatori tornar a crear-les i mantenir-les, que ningú mai més pugui escriure un llibret amb títol The deplorable history of the catalans!

Més informació:
- Notícia de la EFA.
- Notícia a Vilaweb.
- Notícia al Racó Català.