dimarts, de juny 26, 2007

Taxes vs. Impostos (II)

El post que vaig fer l'altre dia sobre Taxes versus Impostos està duent cua.

D'ençà de publicar l'encabronamenta meva pel fet de cobrar-me una taxa mentre també s'em cobren impostos, no he parat de rebre correus i comentaris al post. Es veu que dissabte passat va ser publicada una nota a la columna de safareig del Punt Diari explicant-ho parcialment, i clar tot ajuda... caram La Vanguardia, RAC 1, el Punt Diari... potser que l'Artuditu sigui un bloc mediàtic... el proper Sant Jordi, un llibre :-)

A part dels mails de recolçament, també he rebut de dos tipus ben diferenciats:
a) Aquesta taxa es paga arreu de Catalunya.
b) Al meu poble es paga molt més per aquest servei.

Sintetitzo el meu raonament abans de respondre els dos tipus de correus:
La nostra societat ha de decidir quin model impossitiu vol, si impostos generalitzats o taxes puntuals. De cap de les maneres hem d'acceptar la doble impossició que estem patint actualment. Paguem impostos sobre la nostra capacitat de treball(IRPF), també sobre la capacitat emprenedora (Societats) i també sobre el nostre consum (IVA). A més a més un fotimé de taxes sobre serveis que ja estan sufragats amb els altres impostos.

Responent als correus de tipus A:
No tinc cap problema amb Verges, ans el contrari, si tot va bé i així ho decidim, clavarem les nostres arrels en aquest municipi empordanès. El fet de que expliquès el que va passar a Verges no vol dir que únicament passès aquí. El fet de conèixer que atraquin a les Rambles barcelonines, no treu que a qui l'atraquin a la Devesa de Girona, no s'emprenyi, tot i saber que passa a altres llocs.

Responent als correus de tipus B:
Ja vaig comentar que no era un problema de quantitat, ans que de fets. El problema no és la quantitat que es cobra com a taxa, el problema és que es cobri una taxa per emetre en aquest cas, un certificat d'empadronament que altres administracions i empreses reclamen, tenint aquest una caducitat de 3 mesos. Si decidim que això és normal i natural, que no ens cobrin els impostos generals i així només pagarem pel que fem servir, però mai ambdos impossicions.

Hom sap que les administracions estiren el braç fins que els hi doni la màniga. I som nosaltres, el poble, qui ha d'assignar la llargària de la màniga. Si a tot diem que si, anem malament. De tota la vida el poble d'aquest país s'ha revoltat amb les impossicions exagerades i duplicades. La demostració empírica de que no tenim orxata a les venes ens farà més lliures... I si cal, tornarem lluitar, tornarem a cremar Ajuntaments, Esglèssies i Messquites.

4 comentaris:

Noe ha dit...

Més clar.... l'aigua!

Anònim ha dit...

Noi ets un inconscient. Els teus arguments són d'aquell que no accepta en quin món viu.

Amb les teves proclames i les teves incitacions a que es cremin indistintament aquells que són els receptacles sobre el que hem de construir la nostra convivència: Esglésies (poder eclesiàstic), Ajuntaments (poder laic i civil) i Messquites (poder integrista i integral) l'únic que fas és provocar la reacció d'aquell que té la trempera per la teva trempera per arribar finalment al "coitus interruptus" al comprovar la quietut dels fets consumats.

Però a veure fill, tu que fas per canviar les coses? Et queixes si, queda molt bé i et dona molt de ressó mediàtic, però realment que fas per canviar-ho??? Res!! Exactament com fan la resta dels teus congeneres. Per tant, a pagar i a callar. Ho diu el mercat i ho diu el patró.

Dixit habemus.

Artuditu ha dit...

Aquila non capit muscas

Anònim ha dit...

Dummodo populus loqueris peragis cogitatius.

Potentis habere veritas.

Bucca clausere haud auditus musca.

DEPENDIS AC TACERE