dimarts, de juny 26, 2007

Ajudeu a predir el canvi climàtic

Camarades, amb les vostres computadores podeu ajudar a preveure el canvi climàtic.

Hi ha un projecte de computació distribuïda anomenat Climate Prediction que va del pal SETI@home, on s'empra la capacitat de càlcul del vostre ordinador mentre no està fent rés per a calcular models com si d'una super computadora es tractès. La gràcia és que enlloc de pagar els temps de càlcul d'un bitxu gran, es fa un cluster amb tot de petites computadores com les que tenim actualment a casa, mentre no estan fent rés útil.

Trobo que es tracta d'una iniciativa genial, força més interesant que la del SETI@home on vaig participar per allà l'any 1996 i que es tractava de trobar senyals de ràdio més o menys inteligents a l'espai.


De moment he destinat els ordinadors de la meva empresa pq facin càlculs en aquest projecte.

Us animo a participar en aquest projecte, no patiu gens, car que els processos s'executen amb la mínima prioritat de càlcul i amb les màquines que tenim avui en dia a casa no ho notareu. Si necessiteu assessorament tècnic, i les FAQ del Grup Catalunya no us ajuden prou, resto a la vostra disposició... sempre que us afegiu al Grup Catalunya del climateprediction... quit pro quo ;-)