dilluns, de març 12, 2007

Ubuntu Dual Desktop


Això que veieu és una màquina Ubuntu amb dos monitors un amb una ressolució de 1600x1200 i l'altre a 1280x1024.

De fa un pilò d'anys que treballo amb dos monitors, la productivitat augmenta moltíssim pq en un monitor puc tenir el codi font i a l'altre el que està produint, el manual de referència, finestres de depuració etc, etc... Al principi ho feia posant dues targetes gràfiques, una per a cada monitor, però de quatre anys ençà, amb la nova generació de targetes, empro només que serveix a dos monitors.

Això sempre ho havia fet amb Windows 2000 i Windows XP, i amb Linux no hi havia hagut manera. El màxim que havia aconseguit era tenir els dos monitors a la mateixa ressolució i força inestables.

Aquest cap de setmana he muntat el sistema de dos monitors a l'estudi que tinc a casa i com que he de fer unes feinetes desde Linux m'he dit: d'avui no passa, fins que no surti no plegues.

I ha sortit ;-) la foto és la demostració empirica.

Al final ha estat molt més senzill que altres cops segurament pq ara existeix més documentació i els drivers estan actualitzats.

Instal·lant la darrera versió del Kernel, i aprofitant el viatge per a que sigui -686 enlloc de la -386 que l'Ubuntu m'havia clavat, i baixant els darrers drivers de nvidia ha funcionat tot... a la tercera o quarta... sort que tenia el portàtil al costat i podia anar consultant si algú més havia tingut els mateixos problemes que jo ;-)

Per la senzillessa de tot plegat, torno a qualificar la distribució Linux Ubuntu, com la millor per a l'usuari domèstic, si algú de vosaltres s'anima a fer el pas Open Source, i vol anar cap a Linux, però no domina gaire el tema... que s'instal·li una Ubuntu, de debò.

1 comentari:

Noe ha dit...

Potser algun dia m'hauràs de fer classes d'això taaaaaan fàcil! jijjijiij