dimarts, de desembre 12, 2006

Un bloc maligne?

El món de les mètriques és apasionant, cada dia descobreixo una de nova.

Le mètriques ens ajuden a ser objectius en el seguiment o valoració de qualsevol acció, situació o subjecte. Aquestes són realment utils quan s'han estabilitzat i no sofreixen variacions. L'Índex de Preus al Consum és un cas de mètrica inestable de dubtosa fiabilitat... tot i ser el referent per als augments de pensions i sous. L'IPC va baixar el primer mes d'entrada en circulació de l'EURO per uns canvis en la fòrmula de càlcul de la mètrica. Van cuinar aquest índex com si es tractès d'una enquesta electoral.

D'altres mètriques, com els Punts de Funció, s'estabilitzen a cada departament d'Informàtica i serveixen per a pressupostar la creació de programes informàtics i el seu manteniment en funció de la complexitat que s'estima a priori.

This site is certified 33% EVIL by the Gematriculator

El que mai havia sentit fins avui era que es podia aplicar una mètrica als llocs web per esbrinar si el lloc és maligne o beneït. Es tracta del Gematriculator, que en funció de les paraules que formen un lloc web, les que comencen per vocals, el pes de les paraules i d'altres fets cuantificables, assigna un percentatge de bondat.

De moment aquest lloc és majoritàriament bó... i només un 33% dolent.

Quina deu ser la mètrica que empren Ses Majestats els Reis d'Orient? Per si de cas que tinguin present que sóc només un 33% dolentot 0:-)