dijous, de desembre 21, 2006

Home sweet home (I)

Només es perden les batalles que s'abandonen o es transaccionen.

La gent d'Iniciativa-PSUC duu des de les eleccions municipals del 1979 la cartera d'habitatge a la ciutat de Barcelona, i així evoluciona el preu de la habitatge a Barna.

Ara es veu que a la tòmbola pentapartita, també els hi ha tocat la gestió de l'habitatge arreu del Principat, a part de la cartera d'Interior.

Aquests sepastres, que des del 1979 fins a dies d'avui, han no-actuat a la ciutat de Barcelona, i han aconseguit que el preu per metre quadrat sigui inpagable, ara s'encarregaran de gestionar el sól públic arreu del Principat. Aparteu les criatures, que mo nanem tothom a sota el pont... si no obliguen a tenir la cèdul·la d'habitabilitat.

Ara que la diferència de preu entre sou per mes i preu per pis de lloguer és insostenible, veient que la població pateix, apostens per actuacions innovadores, com la nacionalització de pisos sense ocupar. Però ells pateixen, pq la majoria dels seus votants són de la Gauxe divine, amb el seu pis on viuen, i un altre on algú els hi paga la hipoteca. A part la proposta de llei és tant flonja que resulta increhible i poc aplicable: Pallassos, que sou uns pallassos.

Diuen que un dels grans problemes per a l'habitatge és el preu del sól públic, però fins i tot a l'ajuntament de la Capital, on ells s'encarreguen del tema, el serveix a subhasta:

Al mateix web de l'Ajuntament, a l'apartat de les subhastes, podem veure com es desfan d'un terreny edificable de 635,45 m2 per 350.000EUR:

PORCIÓ DE TERRENY EDIFICABLE, en aquesta ciutat, barriada de Sant Andreu de Palomar, lloc conegut "Muntanya d'en Pujol", amb front al carrer Gallechs. Superfície: 635,45 m2.Inscrita al Registre de la Propietat núm. 23 de Barcelona al Tom i Llibre 781, Secció 1a B, Insc. 1a, Foli 36, Finca 46114, actualment núm. 24686.

Drets del deutor Domini
Valoració 349.250,00 €
Càrregues que han de quedar subsistents ---
Tipus de subhasta 349.250,00 €
Trams de subhasta 3.000,00 €

No era això, companys, no era això.

Si realment fòssin d'esquerres de debò, s'haurien aplicat polítiques d'anivellament entre els preus de l'habitatge i els sous de la població. Qui diu que això ho marca el mercat, són els capitalistes de les escoles de Chicago. Qui duu les rendes des de fa més de 30 anys, te resposabilitats, i se'ls hi ha de jutjar socialment o sumaríssimament com feien ells a la dècada dels 30 del segle anterior.

I qui diu que no es podia fer rés, és un irresponsable que hauria d'haver dimitit a principis dels anys 80 si no es podia fer càrreg de l'àrea que li va encomenar el poble. És clar que en un país amb un 80% de població autòctona propietària, hipotecada, no és gens d'extranyar que l'últim mico vulgui fer pagar a un llogater la hipoteca que com a blanquet el banc o caixa li ha atorgat.... ja cobrarà el lloguer d'algun pària, i així la banca delega la opressió.

Que algú ens expliqui la diferència de polítiques d'habitatge de Barcelona, amb la de València, París, Madrid, Milà, Mallorca. Els iniciativus han gestionat l'habitatge com els seus homòlegs de la dreta.

2 comentaris:

Artuditu ha dit...

Em comenta el Marc:

Ei Àlex, un primer comentari, tot i que ho repeteixin per tots els mitjans, en català no es diu vivenda, sino habitatge.

A part, pots comentar una curiositat que ha sortit aquests dies. Un ex-alt càrerec del departament de medi ambient i habitatge, d'Ic, després de fer la llei d'accés a l'habitatge, se n'ha anat a treballar per una de les constructores + importants.(el que en diuen una manera decent de fer política?). Busco la noticia, i te la reboto.

Artuditu ha dit...

Aquí hi ha un enllaç de la notícia.

I aquí el seu curriculum.

A part de que no és ètic, no hi havia una llei que prohibia anar a l'empresa privada del mateix ram que has manat durant un temps?