dilluns, de juliol 31, 2006

Alien com a instal·lador d'RPM en Debians

Avui necessitava instal·lar el MySQL Query Browser i l'Admin en una màquina Linux amb distro Ubuntu. Al web de MySQL només podies descarregar-te els paquets per a compilar i els RPM típics de distros com RedHat.

La instal·lació de programes via paqueteria és genial, i de fet ja fa anys que l'empro sobretot per la facilitat que ofereixen a l'hora d'actualitzar els aplicatius. Ja no s'ha de patir de tenir-ho tot desparramat al /usr ;-)

Llegint per la xarxa he vist que existia un programa per a instal·lar RPM en una Ubuntu, que es diu Alien. Doncs bé... la primera a la front... no ha funcionat :'(


root@coublphp01:/home/alexcor1/Desktop# alien -i mysql-query-browser-1.1.18-1.i386.rpm
dpkg: s'ha produït un error en processar mysql-query-browser_1.1.18-2_i386.deb (--install):
s'està intentant sobreescriure «/usr/share/applications/MySQLQueryBrowser.desktop», que també està en el paquet mysql-query-browser-common
dpkg-deb: el subprocés paste fou finalitzat pel senyal (La canonada s'ha trencat)
S'han trobat errors en processar:
mysql-query-browser_1.1.18-2_i386.deb


Així que finalment hauré d'instal·lar-ho com a la vella escola... rotllo tar i tal. Ja us explicaré.

2 comentaris:

Artuditu ha dit...

Doncs finalment l'Àlien no ha funcionat, però amb un senzill apt-get fet anteriorment, ja tenia instal·lades les aplicacions que necessitava... GENIAL :-)

el gran problema és que no es podia executar desde root car que emprava les X i ho tinc prohibit fer-ho.... coses que passen... només cal enrecordar-se'n :-)

Anònim ha dit...

xDD

No he entès res de res del que has explicat, només que al final te n'has sortit!