dilluns, de novembre 20, 2006

La mare ordenada Dama de l'Ordo Cristis Templi

Aquest dissabte la família Corretgé-Bergua hem estat de cel·lebracions. Ordenaven a la mare Dama de l'Ordre dels Templers al Monestir de Sant Cugat. A la mare i a una altra dama i tres cavallers més.

La cerimònia va ser força emotiva i liturgicament impecable. Hi havien Templers d'arreu del món i es veu que era el primer cop que permetien la filmació d'un acte d'aquestes característiques per part de la premsa.

L'Ordo Cristis Templi és una Ordre Militar força antiga que va ser molt important durant l'Edat Mitjana, però tot i ser cristiana, va patir la repressió de la Inquisició Catòlica. Actualment te un funcionament pacífic, i segons van explicar amb actuacions del caire ONG cristiana.

Després de la cerimònia al Monestir de Sant Cugat, on van asisitir-hi templers d'arreu del món, vam anar al restaurant a fer un sopar dels bons i prèviament, a la capella del restaurant, que es tenia una figura de Crist molt semblant a la capella que tenen ells a Jerusalem. Es va fer una cerimònia estrictament templera, on es confirmàren els nomenaments, la mare va fe un emotiu discurs i es va concloure recitant el Pare Nostre en arameu.



Jo no sóc gaire d'anar a misa, però he de reconèixer que tot plegat va ser força emocionant i no només per la proximitat familiar.

Quan arreplegui totes les fotografies ja les penjaré al Flickr.

1 comentari:

trena ha dit...

:)

Felicitats per la part que et toca!!!