dijous, de novembre 02, 2006

Esquerra resisteix

Esquerra resisteix l'embestida i linxament mediàtic en unes eleccions on la situació d'ERC era força complicada, car que hem estat a govern i a oposició a la mateixa legislatura, i tothom sap que a unes eleccions, l'opsició es carrega la tasca del govern, i el govern explica que ha fet. Finalment ens em ensortit i no hem caigut a l'esquizofrènica actitud de dir que tot estava bé mentre governàvem i que després tot era fatal, fatal.

A la darrera Assemblea de La Lleganya, a la sobretaula, ja vaig fer el comentari de que ERC baixava, però no ens la fotíem com es pensava la majoria, i vaig dir sense fer cap aposta pel mig oju, que en treuríem 21, i que per sota de 20 es podria considerar un fracàs. Calvada tu ;-) sort que a la demarcació de Girona em recuperat el diputat que ballava.

CiU guanya les eleccions però perd la campanya que havia planejat com a plebiscit al Pentapartit (PSC-CpC + ERC + IC-EUiA). Ha guanyat en vots i escons a totes dels circumscripcions electorals. Caldrà estar força atent a l'evolució a Barcelona ciutat de cara a les municipals del maig vinent. I si en Mas hagués pactat no només la candidatura de Montilla al Parlament, ans de que també la de l'Hereu a Barcelona???? tu difama que fa fort, que sempre queda alguna cosa ;-) CiU torna sense poder fer un govern en minoria amb el PP, no sumen prou, ahhhhh.

PSC perd les eleccions i el PSOE guanya la campanya que l'havia planejat amb voluntat de no reeditar el Pentapartit i no complicar la vida a en Zapatero. Les negociacions amb el Govern Català tenen un desgast constant a l'Estat Espanyol, mani qui mani a Catalunya, a Zapatero ja li està bé aconseguir el suport de CiU a Madrid a canvi de cedir-los Catalunya amb una campanya mal organitzada i un candidat que fot pena. A les del 1984 en Felipe Gonzalez ja es va carregar a l'Obiols en el miting final de campanya del PSC, lloant les virtuds del President Pujol, o sigu que no els hi ve de nou.

Iniciativa i EUiA volen reeditar el Pentapartit, no és d'estranyar, són els únics dos partits que han pujat en vots. Es veu que el no fotre brot te la seva recompensa, el ciutadà et percep com a força simpàtica que no s'equivoca mai.

El PP i els Ciudadanos sumen més que el PP sol a les darreres eleccions. Ja ens podem començar a calçar a respondre a les provocacions dels Ciudadanos, avui a Tele5 el titular era "El castellano en el Parlament", o sigui que s'inicia una cursa lerrouxista de catxè alt, car que els ciudadanos han tret els millors resultats a Sarrià-Sant Gervasi, amb un 5,8% dels vots, mentre que districtes més populars com a Horta-Guinardó (4,3%) i Nou Barris (4,5%) estan per sota o igualen la mitja Barcelonina del 4,5% molt per sobre de la mitja Catalana del 3,0%... hosti, un 3% ara em sona i no se de que ;-)

Esquerra te dues claus de les quatre possibles. ERC pot decidir si la resta de socis ho vol, triar un govern Pentapartit de pseudo-esquerres, o un Tripartit de pseudo-catalanistes. CiU pot optar per govern en minoria i acords puntuals amb PSC i ERC o fer la PSOEvergència.

Tal i com està el pati, només entendria reeditar el Pentapartit (que va enganyar al Carod a l'hora de presentar la dimissió i que ens va fotre fora de Govern) si els altres s'empasen al Carod o al Puigcercòs com a President de la Generalitat. A fi de comptes el PSC-PSOE ha encarat la campanya amb voluntat de perdrela, així doncs ERC no s'ha d'empasar el gripau d'investir a un espanyolista com a President de la Generalitat, quan els que li manen, no volien que governès.

Amb tota la merda i pressió que ha fet CiU contra ERC arreu de les comarques, on encara manté (cada cop menys però) un poder semi-feudal, veig difícil també l'opció del Front Patriòtic, sobretot pq CiU ha demostrat darrerament com es passa el pratiotisme per l'angolnal i pacta amb Zapatero rebaixes a la voluntat d'un Parlament.

Segurament CiU governarà en minoria i acords puntuals, temps al temps, tot i que jo, personalment, gripau per gripau, prefereixo governar amb algú que tenia ganes de guanyar les eleccions i intentar fer un Front Patriòtic.

2 comentaris:

Noe ha dit...

Doncs jo segueixo esperant que a tots els hi agafi una feridura pel canvi de ritme al reg sanguini postelectoral i la dinyin, perquè deu n'hi do el panorama que es presenta.

MauriC3PO ha dit...

Hola Artuditu!!! :-)

Ui, ui, ui que ens haurem de menjar allò del "antes muerta que Montilla" :-)

Em sembla que ERC ha d'escollir entre "susto o muerte". I encara que s'ha trobat amb la gran sort que CiU l'ha descartat de bones a primeres per fer el tripartit sobiranista perquè almenys de cara enfora ERC es troba només amb l'opció que si vol governar ho ha de fer amb en Montilla. Podria decidir passar a l'oposició però em sembla que seria pitjor.

En fi, un saludu Artuditu, que m'has fet registrar un aaltre compte. I van...

Una abraçada!