dilluns, de desembre 28, 2009

Einstein era català

Cercant documentació per a un estudi que relaciona l'Anti-semitisme amb la catalanofòbia, he trobat un document colpidor que resol els dubtes sobre la catalanitat d'Albert Einstein.


L'Albert Roca Sola, conegut també com l'Albert de l'Estany, localitat del Moianès on va nèixer l'any 1879, va ser de ben jovenet un intrèpid militant independentista català.

La família Roca havia participat molt activament a la tercera carlinada, situanse ideologicament en el nou carlisme federalista i republicà que s'estava gestant.

L'any 1902 va fundar el MIC (Moviment Independentista Català) organització clandestina que tingué com a òrgan d'expressió el setmanari el Cu-Cut.

El MIC va sorgir d'una escissió del PCAT (Partit Català) i en l'Assemblea del 1904 es va escindir alhora en dos plataformes: la MIC-a (MIC-Autèntic) i el MIC-u (MIC-Unificat).

Emprenyat com una mona, l'Albert de l'Estany va exiliar-se a Berna, on treballar de funcionari de correus, fet que li permetè estar al cas de tot el que passava a Catalunya. Allà fou on decidir canviar-se el nom i registrar-se com a Albert Einstein per a passar desapercebut i poder treballar en l'estudi de l'atomització del moviment idependentista català.

A Berna va crear l'MC (Moviment Catalanista) i més tard, després de llegir a Marx i Engels va crear una escisió d'aquest que també es dèia MC (Moviment Comunista). Observant la capacitat atomitzadora dels independentistes catalans, va demostrar empíricament que cada independentista català podia ser una o més organitzacions a l'hora i treballar de valent per a trobar la fòrmula de la reunificació atòmica.

L'Any 1905 va trobar la fòrmula:

EC = mc2

Estat Català = moviment x catalanista x comunista.

Els serveis secrets espanyols van localitzar-lo a Berna i van voler eliminar-lo i destruir la troballa. L'Albert de l'Estany li va demanar a la seva dona que mirés de camuflar la fòrmula creant alguna nova teoria física, i fou, de retruc que va formular la teoria de la relativitat, eliminant la C de la fòrmula, no fos cas que la inteligència espanyola ho descobrís.


L'any 1923 va tornar a Catalunya on va fer algunes conferències explicant la troballa de la unificació independentista. Fent una xatonada a Vilanova, coneix a en Francesc Macià, a qui li explica la fòrmula de la reunificació, sent en Macià el més ferbent deixeble de l'Albert de l'Estany.

El Capità General de Catalunya, Miguel Primo de Rivera, va detectar la presència de l'Albert a les nostres terres i el setembre del 1923 fer un cop d'estat i iniciar una dura repressió contra el catalanisme per tal d'evitar la seva reunificació.

Veient com les gastàven els espanyols, va decidir dedicar-se a explicar la teoria de la relativitat que havia fet la seva dona, i per sempre més actuar amb la seva nova personalitat: Albert Einstein.

PS: En els texts trobats no s'ha pogut concretar si fou d'ell la frase: Enriquir urani no és cap delicte.

5 comentaris:

trena ha dit...

hahaha!!! mooooooooooolt bo!!!

Marc ha dit...

Endavant amb la lluita per la memòria hisòrica que ens volen robar.
A veure si pots estudiar la catalanitat de Pol Pot (només llegir nom i cognom, queda claríssima la seva catalanitat).

Unknown ha dit...

T'has superat sagal!! Boníssim!!! A veure si li envio l'enllaç al Xic, el batlle de l'Estany (E.R.C.).
Una abraçada.

bel ha dit...

Hola Aleix, acabo de trobar una pregunta teva sobre la data d'emissió de Connecta el micro, pica l'start. Jo tb veia el programa i em vaig comprar els llibres que hi anaven a joc... però han passat molts anys i els he perdut... i enfí, sí que he trobat la data d'emissió però res més, a banda de moltes preguntes de gent en fòrums i llistes de correu...

l'emissió va començar el 19 de gener de 1988, segons aquest enllaç de la mateixa TV3: http://www.tv3.cat/p25anys/els25.jsp?seccio=programa&lletra=&idint=16099&any=&anyFiltre=0

Salut!

Àlex at Corretgé.com ha dit...

ei Bel, moltes i moltes gràcies, és una molt bona pista :-)