dilluns, d’agost 28, 2006

El català, la segona llengua dels blocs

Vilaweb ens informa que l'estudi NITLE Blog Census ens indica que dels tres milions de blocs que te registrats, prop de 2 milions (1.958.443)són en anglès i la segona llengua és la catalana amb 123.320 blocs. La segueixen els blocs en francès, espanyol i portuguès.

Nitle no es fixa en els atributs d'idioma dels blocs, i empra un algoritme per a determinar l'idioma en funció de paraules i frasses de context, paraules úniques de cada idioma. Les planes on les paraules de context no ocupen més de mig KiloByte, es registren com a too_short.

Potser, sense adonar-nos estem davant d'una nova democratització de la universalitat, propiciada per la xarxa de xarxes. Fins ara, els catalans per a explicar-nos i presentar-nos pel món, emprem a catalans de referència, altramentdit Catalans Universals. Personatges que la seva obra ha trascendit mundialment.

De cara a l'exterior, ens podrem presentar també per la transcendència que implica el fet de ser la segona llengua del món a l'hora d'explicar la quotidianitat en els blocs.

De cara a l'interior, ens podrem explicar que això s'ha aconseguit sense cap mena de subvenció per a propiciar l'escriptura en català, ni de censura per a prohibir-la. És fruït de la naturalitat.

Aquesta notícia m'ha alegrat el dia, si senyor.

1 comentari:

Trena ha dit...

Hòstia!!!

A mi també m'ha alegrat el dia!