dissabte, d’agost 30, 2008

Des de Rússia amb amor

Força interesant la postura de Rússia vers els processos d'Alliberament Nacional del Càucas donant recolçament i reconeixent la seva legitimitat a nivell internacional. Ja ho va avisar després de la independència de Kosovo: el que val per a Kosovo, val per a altres processos.

La política internacional quasibé mai respon a criteris de pensament, i si a equilibris geoestratègics. Per aquesta raó els USA volen la independència de Kosovo i no la d'Ossètia i viceversa passa amb Rússia.

Em van explicar que durant la transició un lobby proper a Unió Democràtica va entrar en contacte amb la CIA per tal de que Catalunya fos un altre Israel a l'altra banda de la mediterrània. Suposo que el fet que que Catalunya votès negativament al referèndum de la OTAN del 1982, va deslegitimar els interlocutors.

En aquest nou cicle, potser cal establir nous lligams internacionals, deixar de banda criteris ètics i ajuntar-se aquest cop amb guanyadors.



És legítim alliberar la Pàtria per tots els mitjans, no estaria gens malament comptar amb aquests:

8 comentaris:

nuria ha dit...

pràcticament del tot d'acord, però compte amb Rússia i els processos d'alliberament nacional, perquè alhora que allibera Ossètia reprimeix Txetxènia, Bashkiria o els buriats. A mi, personalment, em costa prendre partit en aquesta crisi, i més, després d'haver conegut de prop el tema Kosovo i veure que només ens en van explicar una part. De fet, com més kosovars vaig conèixer, millor em van caure els serbis ;)Allò que sí comparteixo és la conclusió del post: repensem-nos les aliances i anem amb els vencedors. I aquí ho hauríem de tenir clar: ni el fatxa d'en McCain ni el producte de marketing que és Obama, jo em quedo amb Medvedev i Putin!

Anònim ha dit...

Tens raó, la postura de Rusia en els processos d'alliberament nacional, com el de Txetxenia, és molt interessant. Estic segur que els esànyols hi han enviat gent a fer un màster, per aprendre com han de tractar-nos.

Artuditu ha dit...

Exactament em referia això. Quin benefici internacional ens proporciona defensar als Txetxens? I als Ossets?

Anònim ha dit...

Doncs particularment no estic a favor de cap procés independentista a Ossètia del Sud, ni Abzhàkia, menys quan aquests processos són unes farses. Resultes que estem parlant de dues regions on la majoria de la població es russa, i no en orígen, sinó com a resultat dels moviments demogràfics fets per "Pepinho" Stalin al finalitzar la II Guerra Mondial.

Per mi el tema de Kosovo 3/4 parts del mateix. Quan aquí a Catalunya tothom tenia la deria independentisa kosovar, per la meva part tenia clar que aquesta és un procés d'independència que és una farsa. Primer perquè no existeixen kosovars, senyors, són albanesos. Segon, els albanesos de Kosovo van ser portats pels otomans, els uns i els altres son musulmans, per fer fora als serbis d'aquell territori, que és on hi han els espais fundacionals de la cultura sèrbia. Tercer, el suport internacional als kosovars és pel fet de què són musulmans i si fossin deixats de banda pels EUA i la UE aquest podria ser un espai de conflicte a Europa, amb més amb la presència de Al-Quaeda, i això no ho dic de broma, ja que ja durant el conflicte dels Balcans a Bòsnia van anar a lluitar a Sarajevo molts mujaidins.

Per acabar vull dir que son una farsa aquests processos d'independència perquè tant en un cas com en l'altre hi ha més d'un 50% de possibilitats que aquests nous "estats" s'acabin unificant amb Rússia i Albània, i si no ho fan és per pressions dels EUA i la UE.

A vegades tinc la sensació que l'independentisme li fa falta una mica més de rigor i serietat. Però clar, vist el vist, o sigui, personatges com l'Uriel que escriu llibres sobre Montenegro, sense saber ni tant sols on està, doncs mira, així van les coses.

Artuditu ha dit...

Cosmorural, aplica't lo del rigor en les dades piltrafilla ;-)
Ossètia compleix amb totes les característiques nacionals, l'Osset està documentat des del segle X quan emprava alfabet grec.
Els moviments poblacionals que va fer l'Stalin va servir per a diluir els Ossets d'Ossetia.
La única farsa que hi ha aquí és Georgia.
Coincideixo amb tu sobre el tema de Kosovo i Albània, allò si que ha estat una farsa.

Anònim ha dit...

L'existència de Geòrgia com a nació es remonta al segle IV com a mínim. El poble georgià es va organitzar en el periode antic i alt medieval en dos regnes, el Coltxia, que es va estendre per bona part de l'actual Georgia i el nord-est de l'actual Turquia i Ibèria, donant peu al posterior Regne de Geòrgia, que fou un dels primers en cristianitzar-se.

Tot i això va haver de patir invassions dels musulmams i a partir del segle XVIII dels russos, tot i que això no va evitar el manteniment de la cultura georgiana. Tot i això entre 1918 i 1921 Geòrgia fou independent, fins que els bolxevics envairen el territori. Desprès sota el mandat d'un georgià, Iosif Dzhugashvili, més conegut pel seu mot de "Stalin", es van produir deportacions en massa de moltes poblacions i modificacions socials importants, augmentant la presència de població russa a la regió.

L'actual composició politica de Geòrgia es fruit del procés de desintegració de la URSS, però si que reflecteix, com a mínim en el cas d'Abkhàzia, una realitat històrica.

Tens raó quan dius que a Abkhàzia i a Ossètia del Sud es parla l'abhkaz i l'osseta, que són les llengues pròpies de la regió, però poblacions autòctones no queden, ja que en aquestes regions la majoria de la població té el passaport rus, o siguin ciutadans de la Federació Russa, essent aquest un dels motius defensats per Putin per atacar a Geòrgia.

A més, si als russos els importès tant la llibertat d'Ossètia del Sud, perquè no han manifestat la seva voluntat de permetre que la República d'Ossètia del Nord (que forma part de la Federació Russa) s'unifiqui amb Ossetia del Sud? Per mi estar clar, perquè volen unificar-la, però anexionant-la a Rússia. Clar, si tenim en compte els recursos enèrgetics de la regió, que no son pocs, doncs comences a entendre moltes coses.

Per cert Ossètia del Sud només està reconeguda per Rússia, Abkhàzia, la República de l'Alt Karabaj (que vol unificar-se amb Armènia) i per Transnistria, que és un Estat molt "catxondo", ja que aquest es va separar l'any 1990 de Moldàvia i desprès d'una breu guerra va restar "independent". La seva bandera té la falça i el martell, els billets són els de la URSS, amb les cares de Lenin i tot, i qui garanteix la seva independència és la presència del 14è cos de l'exèrcit soviètic, perdó rus. Mira-ho a la wiki i riuràs una estona.

Artuditu ha dit...

Casualment el pare d'Stalin era osset i l'expulsió de 100.000 ossets del sud per part de Georgia a la guerra dels 90 alguna cosa deu tenir a veure en que segons tu a Ossètia del sud ja no hi ha ossets.
Que els hagin matxacat com a poble no crec que sigui un motiu per a dir que el seu procés de reconstrucció nacional sigui una farsa. Que tinguin com aliats a Russia amb intencions imperialistes no vol dir que no tinguin dret a l'autodeterminació.
Dir que no tenen aquest dret pq actualment son molt poquets, és reconèixer el dret dels albanesos a Kosovo, que també diuen que hi queden pocs serbis.
Pensa que això mateix es podria dir de Catalunya, on cada cop hi ha menys catalans i no per això el nostre procés d'alliberament nacional no és cap farsa.

Unknown ha dit...

Bones
Davant de les últimes accions d'Albert Rivera (c's) us proposo que el dia 11 de Setembre en els nostres blogs pengem l'Estelada. Una campanya que he començat sola i que necessita de tots. En el fons són les nostres cases virtuals. Passa'l . Aquí us podeu baixar l'Estelada www.marroca.blogspot.com
Salut