dijous, de juliol 24, 2008

L'aigua del Ter ja no arriba fins a la desembocadura

Ahir el grup En defensa del Ter del Facebook va enviar aquesta nota que avui llegeixo al 3/24 :
Torroella de Montgrí (Baix Empordà).- L'aigua del Ter ja no arriba fins a la desembocadura. El poc cabal que porta el riu els darrers dies ha fet que la sorra anés guanyant terreny, i que l'aigua ja no tingui prou força per desplaçar-la i arribar fins al mar. L'alcalde de Torroella de Montgrí, Joan Margall, ha enviat una carta al director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) demanant-li mesures urgents per corregir el problema. Segons ressalta a l'escrit, aquesta situació pot comportar que es repeteixin problemes com 'sobreescalfament de l'aigua, proliferacions algals o mortalitat de peixos'.

Desgraciadament avui ja és realitat la dita el Ter neix als Pirineus i desemboca a Barcelona.

La foto és d'aquest mes de maig a la Gola del Ter, a la zona de sorra que tapa la sortida del riu, però el maig encara hi havia un troç per on podia escapar a la mar.

Més info al Grup de Defensa del Ter.

Al Google Maps podeu veure com la sortida es va escanyant tot i que està desactualitzada i la podeu comparar amb la de l'any passat.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Good good good......

Anònim ha dit...

en un programa de tele 3 si al podeu veure a internet a tv3 aa carta esdiu que,qui,qom, en parlan molt ve de la realitat del ter. si pots mirel.que el disfrutis, josep