dijous, d’octubre 16, 2008

Pa de Voll-Damm i anous

Avui 16 d'octubre és el Dia Internacional del Pa... i la Gina ha fet dos mesos :-)

Per a cel·lebrar-ho he fet un pa una mica especial de Voll-Damm amb anous.

Ingredients:

  • llauna Voll-Damm de 33cc
  • farina, 500gr
  • llauna Bock-Damm de 33cc o similar
  • anous, un grapat
  • sucre, 1 cullerada sopera
  • sal, 3 cullerades de cafè
  • llevat químic, 2 cullerades de cafè
  • oli
Que hem de fer:

Primer de tot obrim la llauna de cervesa que no és Voll-Damm i l'aboquem amb cura en un gran got de vidre.

Fem un glop de cervesa i posem en un bol d'amanida la farina, el sucre, la sal, el llevat i les anous (sense la clova) i remenem una estona fins que la bareja sigui més bona i el client quedi content ;-)









Fem un glop de cervesa i posem oli d'oliva als ferros on es posen les pales d'amassar. Això farà que després no costi tant treure-les.

Fem un glop de cervesa i aboquem el contingut de la llauna de Voll-Damm al motllo de la panificadora.















Fem un glop de cervesa i afegim la barreja de farina al motllo i aquest a la panificadora. Com que hi ha anous, millor triar un programa com si es tractès de pa integral o pa complet. Triga un xic més però ja se sap, les coses bones demanen paciència.








Després de prop de quatre hores, encentant si calguès una altra cervesa de suport, ja tindrem un fantàstic pa de Voll-Damm amb anous. A gaudir-lo!

Visca el Dia Internacional del Pa, Visca el Dia Internacional del Vi, Visca el Dia Internacional de la Mare que ens va parir!